Deltagere

Deltagere

På siden her kan du følge med i hvilke NGO’er, virksomheder og organisationer, der dedikerer deres tid og opmærksomhed til FSC-mærket og verdens skove under FSC Ugen 2018. Du kan samtidig læse om deres motivation for at deltage i FSC Ugen.

Red Orangutangen arbejder for at bevare den kritisk truede orangutangs sidste levesteder på Borneo i samarbejde med lokalbefolkningen. Ved at købe FSC-certificeret tropisk træ er du med til at sikre både lokalbefolkningen og orangutangen en bæredygtig fremtid, hvor de kan leve side om side. Derfor støtter Red Orangutangen igen op om FSC-ugen i 2018.

KFS Boligbyg A/S støtter op om FSC Ugen, da vi går ind for langsigtet tænkning i alt, hvad vi gør. Det gør FSC også. Derfor valgte vi at blive FSC certificeret. Vores mange evner som mennesker, ødelægger desværre meget af den natur, som vi har så meget brug for. Mere end de fleste i nutidens generationer tænker over. At passe på det er langt vigtigere end at spare den sidste krone på træ i et byggeri. Ydermere er FSC træ i god kvalitet, da prisen her ikke er det primære fokus. Og så er det smukt. De mange mindre kendte træsorter er smukke og vi elsker hver gang at en kunde vælger smukke bæredygtige kvalitetsmaterialer.

Bygma støtter op om FSC-ugen, fordi vi ønsker at bidrage til en skærpet bevidsthed hos både den professionelle håndværker og den private forbruger, så vi kan være med til at sikre den næste generation. I Bygma har vi fokus på nye initiativer og projekter, der kan fremme det bæredygtige byggeri i Danmark. Og vi tilbyder et bredt udvalg af FSC-certificerede træprodukter fra bæredygtige skovbrug.

Hos Plus A/S ønsker vi som virksomhed at være med til at sikre bæredygtigheden i fremtiden. Samtidigt er FSC vores garanti for at vi kan blive ved med at producere og levere produkter der lever op til de krav samarbejdspartnere stiller til os. Vi sætter en ære i at tænke bæredygtigt i alt hvad vi gør og foretager os.

Hos Lilleheden ønsker vi aktivt at præge udviklingen af bæredygtigt skovbrug. Derfor har vi siden 2007 kunnet tilbyde vores kunder FSC® certificeret limtræ. I FSC ugen 2018 vil vi gerne være med til promovere vigtigheden af at støtte en sund balance i verdens skove.

Hos Jyndbjerg Møbelsnedkeri ser vi træet som en meget værdifuld ressource som naturen stiller os til rådighed. Af den grund er det dermed også vigtigt for os at værne om naturens ressourcer og få det meste ud af dette. Det er derfor helt naturligt for os at være FSC certificeret, så vi sikrer den bæredygtige drift af værdikæden til vores produktion. Derfor bakker vi naturligvis også op om FSC ugen 2018.

Søstrene Grene deltager i FSC-ugen 2018. Anna og Clara sætter stor pris på FSC’s arbejde og  vil gerne være med til at skabe opmærksomhed om indsatsen der sikrer at skove ”All over the World” drives, så der ikke fældes mere træ end skoven reproducerer.  Langt de fleste træ- og papirvarer i vore butikker er allerede fremstillet af FSC certificeret materiale og flere vil komme til i de kommende år.

Hos Lund & Staun støtter vi op om FSC-ugen, fordi vi gerne vil sætte fokus på FSC-certificeret træ i byggebranchen. FSC-certificeret træ er en oplagt mulighed for, at vi i branchen kan gøre en ekstra indsats for miljøet, klimaet og samfundet.

Samtidigt gør FSC-mærket bæredygtigheden synlig. Derfor fik vi i 2016 vores egen FSC-certificering, så vi også selv har mulighed for at aflevere FSC-certificerede byggerier til vores kunder. På denne måde vil vi gerne bidrage til en større efterspørgsel på FSC-certificerede løsninger i den danske byggebranche.

At Contrast we believe it is important to ensure the natural and social conditions in the cottonfields and forests, and we take part in transforming cotton and paper manufacturing
worldwide as a sustainable mainstream commodity.

Danmarks Naturfredningsforening bakker varmt op om skovcertificeringen FSC, fordi den garanterer, at skovforvaltningen foregår bæredygtigt. Træ er et vigtigt materiale i den grønne omstilling, men det er helt afgørende at sikre, at naturen, klimaet eller lokalbefolkningerne ikke lider overlast undervejs i produktionen. I de danske skove fører FSC-certificeret skovdrift til væsentligt højere naturkvalitet på den lange bane end gammeldags plantagedrift.

I STARK støtter vi FSC ugen, fordi vi som førende leverandør af byggematerialer til dansk byggeri har et ansvar for være med til at fremme udviklingen af bæredygtigt byggeri. Det ansvar løfter vi bl.a. ved at udbrede kendskabet til FSC-certificerede produkter, gennem uddannelse af vores medarbejdere og ved at øge tilgængeligheden af bæredygtigt træ, så udbuddet af bæredygtige trævarer altid er på højde med efterspørgslen. Med mere end 4.500 certificerede varenumre kan vi tilbyde et bæredygtigt alternativ til stort set alle træbaserede varer, og vi arbejder konstant på at gøre det nemmere for dansk byggeri at vælge bæredygtige alternativer.

Scanlux Packaging er FSC-certificeret og ønsker at deltage i FSC ugen 2018. Først og fremmest fordi vi gerne vil gøre en forskel for naturen ved at tilbyde vores kunder et ægte bæredygtigt alternativ, men også for at være med til at sætte fokus på vigtigheden i, at vi sikrer skovenes velfærd fremadrettet.

KLS PurePrint er et af verdens grønneste trykkerier, så det er en selvfølge for os at bakke op omkring FSC Ugen. Vi har udviklet 100% biologisk nedbrydelige tryksager og emballage - helt uden tilsatte skadelige kemikalier og tungmetaller, og er ligeledes Cradle to Cradle certificeret, som kun et af tre trykkerier i verden. Der anvendes udelukkende FSC-certificeret træ til vores PurePrint produkter, så vi kan garantere, at træet til papirproduktionen er fremstillet med den maksimale respekt for både mennesker og miljø.

Hos HORN ønsker vi at sikre, at både vores virksomhed og produkter er bæredygtige. Dette indebærer for os en række holistiske tiltag, med fokus på bl.a. at fremme udviklingen af vores sociale ansvar, ressourceforbrug m.v. FSC® har dog, gennem efterhånden mange år, haft særlig betydning for os, da mange af vores produkter er træbaserede. Vi er derfor stolte af, at handle med FSC®-certificerede træ-produkter, da det uden tvivl giver vores kunder en ekstra værdi, og vished om, at eksempelvis deres nye massivtræsbordplade, har været igennem ordentlige forhold –Helt frem til, at de kan nyde den i deres hjem. Vi støtter derfor også stærkt op om FSC®-ugen 2018, da det er vigtigt for os at udbrede kendskabet til de mange fordele et bæredygtigt valg har –Ikke bare for den enkelte, men for os alle sammen.

International Timber Trading støtter handlen med FSC-certificeret træ og stræber efter at udvise ansvarlig indkøbspolitik og herigennem forbedre fremtidige miljømæssige resultater. Derfor støtter vi igen i år FSC Ugen.

International Furniture A/S blev dannet i 1981 og ligger i dag på Djursland. Vi handler med kvalitetsmøbler til professionelle brugere. Vores produkter bliver brugt i forskellige sektorer, som fx skoler, institutioner, plejehjem, restauranter, kontorer, hoteller og konferencecentre.

Her påvirker vi mange brugere hver eneste dag. Vi er derfor meget opmærksomme på, at vores aktiviteter har stor og bred indflydelse på omverdenen. Og det er et ansvar, vi gør alt, hvad vi kan, for at tage på os. Derfor har vi over den senere tid fået et stadigt større fokus på at arbejde struktureret med vores samfundsansvar. Et af vores tiltag her på det sidste, er at vi er blevet  FSC certificeret.

Field Advice har et stort og bredt sortiment af bionedbrydelige og komposterbare produkter som alternativ til de konventionelle plastik produkter. Vi har igennem en periode oplevet en øget efterspørgsel på FSC certificerede produkter, både fra vores nuværende kunder, men også fra nye, der specifikt leder efter et FSC certificeret alternativ, til deres nuværende eller kommende sortiment. Derfor lå det lige for, at vi blev FSC certificeret, så vi også kan garantere bæredygtigt produceret papir og træ. Vi vil løbende udskifte vores nuværende papir og træprodukter med FSC certificerede produkter. Dette kommer til at ske løbende, men vi forventer, at vi meget snart vil kunne levere et komplet emballagesortiment der er FSC certificeret.

Keflico deltager i FSC® Ugen, fordi vi har en naturlig passion for træbaserede produkter. Dette indebærer, at vi tager den bæredygtige udvikling seriøst og dermed tager vores del af det fælles ansvar for at støtte op omkring og hjælpe med til at sætte fokus på ansvarlig skovdrift.

Vi er Chain of Custody certificeret til at kunne håndtere FSC certificerede træbaserede produkter – herunder råtræ, terrassebrædder og facadebeklædning i hårdttræ og modificeret træ, krydsfinér, træfiberplader og andre træbaserede pladeprodukter. Vi går ind for ansvarlig skovdrift; at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. Derfor tilbyder vi vores kunder et bredt og dybt sortiment af certificerede kvalitets produkter, essentiel viden og rådgivning herom, samtidig med at vi løbende arbejder på fortsat at øge vores andel af certificerede produkter på markedet.

FSC-mærket betyder, at avispapiret kommer fra bæredygtig skovdrift. Herved er man sikret skovens beskyttelse, bevarelse og udvikling. Det er noget vore læsere sætter pris på, og det markerer Pressens Fællesindkøb med flot opsatte annoncer i landets dagblade og ugeaviser under FSC-ugen.

Verdens skove har stor betydning for klima og miljø, og det er derfor væsentligt, at vi i fællesskab sætter fokus på fordelene ved bæredygtigt skovbrug. Derfor støtter JYSK også i år op om FSC-ugen.

Alle træhavemøbler i JYSK er FSC®-certificerede, og vi arbejder på at øge andelen af bæredygtigt træ i øvrige sortiment. JYSK sætter stor pris på FSC’s arbejde, og at vi gennem FSC har muligheden for at gøre en positiv forskel for både natur, dyr og mennesker.

Som forhandler har vi mulighed for at påvirke markedets udbud og kundernes efterspørgsel. At fremme udvikling og salg af miljømæssigt fordelagtige produkter er det for en vigtig mission for Lyreco – og derfor bakker vi op om FSC Ugen 2018

 At tilbyde FSC-mærkede produkter gør det nemt for vores kunder at foretage grønne indkøb og at vælge produkter, som indeholder træ fra legale kilder. Vi er stolte af, at vi i dag har ca 600 FSC-certificerede produkter i vores sortiment – alt fra penne til blokke og mapper.

FDB Møbler er født ud af en andelsforening, der siden 1866 har kæmpet for bedre kvalitet i hverdagen til lavere priser for alle. En ideologi, der også stiller særligt strenge krav til miljø, sundhed og sikkerhed. Denne ansvarlighed ligger i årene på træet, vi bruger, og på alt hvad vi gør.

Vores møbler er derfor produceret af FSC-certificeret og bæredygtigt træ. Vi passer på skovene, hvor vi fælder og tager ikke noget fra naturen uden at give noget tilbage.

Hos Trehøje Døre har vi været FSC-certificeret dørproducent siden 2014, og vi deltager selvfølgelig i FSC ugen, da vi støtter ansvarligt og bæredygtigt skovbrug. Det er noget af det, vi vægter allerhøjest, da vores produkter er træbaserede, hvilket gør os afhængige af det træ, vi får fra verdens skove.

ReklameTryk Herning er et ambitiøst og kvalitetsbevidst grafisk hus med en klart defineret holdning til miljøet. Vi er godkendt af flere både nationale og internationale miljømærkeordninger, heriblandt også FSC. Vi deltager i FSC ugen, fordi vi gerne vil skabe mere synlighed omkring, hvordan tryksags kunder kan gøre en forskel og bidrage til en ansvarlig drift af verdens skove, samt sikre sundhed og sikkerhed for de dyr og planter, som lever der og de mennesker, som arbejder der.

Hos VELFAC er bæredygtighed og social ansvarlighed elementære værdier, og vi stiller store krav til både vores produkter og vores leverandører for at kunne levere vinduer i højeste kvalitet. Vi anvender årligt ca. 1.775.000 meter træ i vores produktion, hvilket svarer til næsten 5 lastbiler udelukkende fyldt med træ hver uge. Som virksomhed er det derfor vigtigt for os, at vi er med til at sikre naturen og forholdene i de skove, som træet kommer fra, og det er afgørende, at vi anvender FSC-godkendt træ i vores produktion, og at vi støtter op om tiltag som FSC Ugen.